Importeren vanuit buitenland

Heb je een auto op het oog, maar staat deze in het buitenland?

Een auto importeren is heel aantrekkelijk. Je kunt prachtige en gunstig geprijsde occasions en nieuwe auto’s in het buitenland vinden. Ook als particuliere koper doe je met import van een auto uitstekende zaken. Echter, ben je niet helemaal thuis in alle regels en besparingsmogelijkheden? Dan bestaat het gevaar dat je in een van de valkuilen stapt die je onnodige kosten opleveren.

Onze auto import service maakt het je gemakkelijk . Van ondersteuning bij auto import tot het volledig verzorgd importeren van jouw nieuwe auto. Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij kennen het importproces van a tot z en maken een auto importeren eenvoudig, zorgeloos, en zo voordelig mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven.

Ontzorgen en besparen, dat is ons doel. Niet voor niets hebben we tevreden klanten die een beroep op onze deskundige hulp bij het importeren van een auto doen,


Een auto importeren vanuit bijvoorbeeld Duitsland kan u een grote besparing opleveren. Bij het invoeren van een Duitse occasion komt echter wel het één en ander kijken. Om u enige houvast te geven over hoe het werkt hebben we een stappenplan opgesteld om alles duidelijk op een rijtje te zetten.


Wat komt er allemaal kijken bij het invoeren van een auto?

Om u inzicht te geven in alle zaken die van belang kunnen zijn bij de import van een auto uit Duitsland hebben wij het volledige import proces opgedeeld in de belangrijkste stappen, van de aanschaf van de auto tot het wegrijden in uw import auto op Nederlands kenteken.


De Aankoop
De import van een auto uit Duitsland begint uiteraard bij de aanschaf van de in te voeren auto zelf. Het verdient de aanbeveling hierin zorgvuldig te werk te gaan om een eventuele miskoop te voorkomen


Het Transport naar Nederland
Nadat u uw uit Duitsland te importeren auto heeft aangeschaft dient u deze naar Nederland te vervoeren. U kunt er voor kiezen de auto zelf over te rijden of de importauto door ons te laten transporteren

De Auto invoeren bij de RDW
Wanneer de auto in Nederland is aangekomen zal deze bij de RDW moeten worden geregistreerd en worden gekeurd.


Gereedmaken papierwerk voor Douane
Na de RDW keuring en registratie moet de te importeren auto langs de Douane voor de aangifte en afdracht van de BPM en inklaring van de importauto.


Bijna Rijden.....
Zodra er een kenteken is afgegeven door de RDW ontvangt u een kentekenbewijs waarmee de kentekenplaten kunnen worden aangemaakt. Uw importauto is nu rijklaar

Voornaamste redenen waarom we met zijn allen zoveel Duitse auto’s importeren zijn:

  • Prijsvoordeel 
  • Voller uitgevoerd 
  • Beter onderhouden 
  • Groter aanbod 
  • Gunstige fiscale waarde.
     

Auto import service
Heeft u weinig tijd of bent u toch nog huiverig de import van een auto uit Duitsland zelf te organiseren dan kunt u de import van uw volgende auto uit Duitsland geheel of gedeeltelijk uit handen geven. Een Duitse auto kopen en invoeren naar Nederland is een bewerkelijk proces waar veel zaken mis kunnen gaan. Wij hebben in de afgelopen tien jaar vele auto’s geïmporteerd en kennen daardoor het proces in al haar facetten en weten waar de valkuilen en (on)mogelijkheden liggen.

Door u met een helder gestructureerde aanpak actief door het volledige auto import proces te begeleiden denken wij u een toegevoegde waarde te kunnen bieden. Van oriëntatie tot en met het wegrijden in uw geïmporteerde auto op Nederlands kenteken. Wij zorgen ervoor dat u steeds weet waar u staat, wat er gaat komen en dat u voorbereid bent op de beslissingen die u moet nemen.


Zelf importeren
Ook wanneer u geen gebruik wenst te maken van onze import service kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u zelf een auto importeert zal u namelijk aangifte moeten doen van de BPM. Het invullen van dit BPM aangifte formulier en het onderbouwen van de bij te sluiten BPM berekening (en eventueel koerslijst of taxatie) is echter specialistisch werk doordat er meerdere manieren zijn die tot het beste resultaat leiden.

Contact

040 221 5676 / 06 275 757 82
info@unique-autoschade.nl

Algemene voorwaarden

Adres

Petunialaan 6
5582 HA / Waalre

Openingstijden

Ma t/m vr:  08:00 - 17:00
Za: op afspraak